26 Kasım 2013 Salı

Fenerbahçe Spor Kulübü

                               Fenerbahçe Spor Kulübü
 Fenerbahçe Spor Kulübü Nurizade Ziya Bey,Ayetullah Bey ve Necip Bey tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kurulmuştur.Fnerbahçe Spor Kulübü'nün renkleri SARI LACİVERTTİR.
Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Takımı maçlarını adını eski başkanından ve efsanesinden aldığı Şükrü Saraçoğlu Stadında oynar.
 Kulubün başkanlığını 1997 yılında 1 oy farkla seçilen ve o günden bugüne kadar sürdüren Aziz YILDIRIM yapmaktadır.
 Aziz Yıldırım son seçim konuşmasında 2 Kasım 2013 Bir gün Fenerbahçeli olmak için değil bir gün Fenerbahçeli ölmek için yaşiyorum demiştir. Ve o gün yeniden başkan seçilmiştir.
 Faal olarak kullanılmakta olan şubeleri:
  • Atletizm


  • Basketbol (Erkek)




  • Basketbol (Kadın)


  • Boks

Fenerbahçe Sor Kulübü Minik Boksçuları

  • Futbol




  • Futbol(A2)



  • Kürek



  • Yelken



  • Yüzme
Minik Yüzücüler

  • Masa Tenisi


  • Voleybol (Erkek)

  • Voleybol (Kadın)

 Fenerbahçe Spor Kulübünün Efsaneleri:
  • ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU: 
  Tam ismi Mehmet Şükrü Saraçoğlu'dur.Doğum tarihi 1887 Ölüm tarihi 27 aralık 1953'tür.İzmir'e bağlı Ödemis ilçesinde doğmuştur.1942-46 arasında Türkiye Başbakanı, 1948 ile 1950 arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olan Saracoğlu, 1924 ile 1942 arasında da değişik hükümetlerde Milli Eğitim, Maliye, Adalet ve Dışişleri bakanlıkları yapmıştır. İsmet İnönü ile beraber II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye'yi savaşın dışında tutan politikalara yön vermiştir. Ayrıca 1934 ile 1950 arasında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını yürütmüştür.(Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9E%C3%BCkr%C3%BC_Saraco%C4%9Flu)

  • CAN BARTU:

    Can Bartu 31 Ocak 1936 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.! Ocak 1961 yılında Fiorentina_glasgow Rangers arasında oynanan final maçında forma giyen,Avrupa Kupaları'nda final maçı oynayan,ilk Türk futbolcusudur.İtalyan taraftarlar Can Bartu'ya "Sinyor Bartu" diye lakap takmışlardır.Sinyor Bartu Fenerbahçe taraftarlarının efsanesidir.Aynı anda Türk milli takımı formasını hem basketbol hem de futbol sporunda giyen ilk ve tek sporcudur.Bartu, aynı gün içinde, Galatasaray'la oynanan basketbol maçında 28 sayı kaydederken, Dolmabahçe'de de futbol maçına çıkmış ve bir gol atmış bir oyuncudur.(Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/Can_bartu)
  • .LEFTER KÜÇÜKANDOYADİS:

    Lefter Küçükandoyadis'in Heykeli
    Lefter Küçükandonyadis (22 Aralık 1925; Büyükada, İstanbul - 13 Ocak 2012, İstanbul), Santrafor mevkinde forma giymiş Rum asılı Türk futbolcu ve teknik direktördür. Doğum adı Rumcada özgür anlamına gelen Elefterios (Yunan alfabesi ile: Ελευθέριος) olan futbolcu, kısaca Lefter olarak anılmaktadır.[1] Aynı zamanda ordinaryüs lakabıyla da tanınmaktadır.
    Türk futbolunun en popüler futbolcularından biri olarak yıllarca alkışlanan Lefter, Fenerbahçe marşında da adı geçen sembol oyunculardandır. Fenerbahçe ile İstanbul Profesyonel Ligi'nde 2, Türkiye Şampiyonası'nda 3 kere şampiyonluk yaşadı. 13 Ocak 2012 tarihinde, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 86 yaşında ağır zatürreye bağlı kalp yetmezliğinden vefat etmiştir.(Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/Lefter_K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkandonyadis )
  • AYKUT KOCAMAN:

    5 Nisan 1965 yılında Sakarya'nın Geyve adlı ilçesinde doğmuştur.Fenerbahçe'nin gol kralı olan oyuncusu ve Fenerbahçe'nin Teknik Direktörlüğünü yapmıştır.Aykut Kocaman, Arzu Kocaman ile evli olup Ekin ve Yağmur adında 2 kız çocuğu vardır. Aykut Kocaman her zaman kibar bir insan ve gerçek bir profesyonel olarak adlandırılır.(Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/Aykut_kocaman )
  • OGUZ ÇETİN: Tam adı Ahmet Oğuz Çetin'dir.15 Şubat 1963 yılında Sakarya'da doğmuştur.Orta saha (oyun kurucu) mevkiinde forma giymiş eski Türk futbolcu ve teknik direktör. Türkiye liginde 495 karşılaşmada forma giymiştir.(Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/O%C4%9Fuz_%C3%87etin)

  • RIDVAN DİLMEN: 15 Ağustos 1962 yılında Aydın'ın Naziilli ilçesinde doğmuştur.Fenerbahçe taraftarları çok hızlı ve süratlı olmasından dolayı "Seytan Rıdvan" lakabını takmışlardır ama Rıdvan Dilmen bu lakabı sevmediğini söyler (Alıntıdır http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/111876.asp ) (Alıntıdır http://tr.wikipedia.org/wiki/R%C4%B1dvan_Dilmen )
    Şu sıralar Ntv ve Ntvsporda yorumculuk yapmaktadır.
  • ALEX DE SOUZA:
    Alexsandro de Souza kısaca Alex (d. 14 Eylül 1977, Curitiba)[1], orta saha mevkisinde oynayan Brezilyalı futbolcu; Brasileiro Série A ekiplerinden Coritiba'da 10 numaralı formayı giymektedir.[1][2][3]
    Alex, 14 Eylül 1977 tarihinde Brezilya'daki Paraná eyaletinin başkenti Curitiba'da dünyaya geldi.[4] Profesyonel futbol kariyerine 1995 yılında Brezilya Série A takımlarından Coritiba'da başladı.[5][6][7] 2 sene boyunca burada forma giyen Alex, kariyerini 1997 yılından itibaren aynı ligin takımlarından olan Palmeiras'ta devam ettirdi.[5][6][8][9] Brezilya Millî Takımı'ndaki ilk maçını 23 Eylül 1998 yılında Yugoslavya'ya karşı oynadı.[10] 2000 ile 2001 yılları arasında önce Flamengo sonra Cruzeiro takımlarına gittikten sonra tekrar Palmeiras'a döndü.[5][9] 2001 yılının temmuz ayında Parma'ya 8 milyon € karşılığında transfer oldu.[11] Burada 5 maç oynadı, takımına ısınmakta zorluk çekti ve Cruzeiro'ya geri döndü.[5][6][12] 20 Haziran 2004 tarihinde 5 milyon € karşılığında Fenerbahçe'ye transfer oldu.[13][14][15] Fenerbahçe'de geçirdiği 8 yılda 3 Süper Lig Şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa sevinci yaşayan Alex, 2 kez de gol kralı oldu, 2007-2008 sezonu Şampiyonlar Ligi Asist Kralı olan Alex, Türkiye Liginde 100'ler kulübü, Asist Krallıkları vs. gibi birçok rekora sahip olmasıyla, üstün zeka futboluyla takdir edilmiştir. 2012 yılında futbola başladığı Coritiba takımına geri döndü.(Alıntıdı http://tr.wikipedia.org/wiki/Alex_De_Souza)  
     Alex De souza Fenerbahçe'de yıllarca kaptanlık yapmış ve Gol Krallıkları yaşamıştır.Taraftarlar Kaptan'a KrAlex lakabını takmışlardır.

Alex De Souza'nın Heykeli
 Dip Not: Fotoğraflar ve birçok paylaşılan bilgi www.google.com,www.mynet.com,http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye,http://www.ntvspor.net/ den alıntıdır.Unutulan varsa aff ola.


Bu da Videom